Home Renovation: Our Office / Cinema Room

By 8 0

Home Renovation: Our Office / Cinema Room

I

‘ve been hinting at the new purpose of our office on Instagram, and here it is! It’s a cinema room, ta-daaa! Or just a room with a new projector and a bunch of cozy pillows that is perfect for binge watching your favorite shows, but a cinema room sounds so much nicer, no? After Dieter moved his office outside the house we noticed that we used the room less and less as an office and more and more as a space where we dumped our stuff and closed the door whenever we had guests. I have always been someone who moved around in the house with my laptop while working, switching between the living room table, office and couch (bad habits). As a result, one of the biggest rooms of our flat wasn’t used anymore, and was messy all the time, as you can see in the pictures below.

Home Renovation: Our Office / Cinema Room - Before

The move happened around the same time we bought a bigger mattress for the bedroom so we decided to keep the old one for now because it is just so damn cozy on that mattress while leaning against the chesterfield sofa. It’s not that I absolutely love the look, but it’s comfy and perfect for now. We did keep one desktop computer here, so the room can still function as an office, and I gave an old red cabinet a quick makeover with some black paint. Now all I need to do is paint the doors and baseboards in the room.

Home Renovation: Our Office / Cinema Room

We’ve had some lovely movie nights already, watched Superbad (again) with friends, and Castle on a lazy sunday evening with some pizza. I absolutely love it and we’ve already used the room so much more! There’s one more plus, because our little buddy George also loooooves the room. He’s always really excited and tries to catch the arrow on the wall, and then he just watches the movie with us. So. Cute.

Home Renovation: Our Office / Cinema Room

Home Renovation: Our Office / Cinema Room

Home Renovation: Our Office / Cinema Room Home Renovation: Our Office / Cinema Room Home Renovation: Our Office / Cinema RoomHome Renovation: Our Office / Cinema RoomHome Renovation: Our Office / Cinema RoomHome Renovation: Our Office / Cinema RoomHome Renovation: Our Office / Cinema Room Home Renovation: Our Office / Cinema Room Home Renovation: Our Office / Cinema RoomHome Renovation: Our Office / Cinema Room Home Renovation: Our Office / Cinema RoomHome Renovation: Our Office / Cinema Room

Home Renovation: Our Office / Cinema Room - Before & After

 More about our Marble bookshelf here and here.
More home renovation posts here.

Pillows from Bazar Bizar // Vintage Office chairs from MiM Roma via Galerie Alainko // Vintage Rocking chair // IKEA rug // Vintage Chesterfield from VIAR // Bloomingville Wooden tray // Marble Bookshelf by Dieter Vander Velpen (Made by Il Granito). // BenQ projector

8 Comments
 • Karolien
  November 11, 2015

  LOVE it!! En die vloer … mag ik vragen waar we die kunnen vinden? 😉

  x Karolien
  http://www.vankarolien.be

  • Patricia
   November 12, 2015

   Hey Karolien, Thanks! Natuurlijk! We hebben de vloer die er lag gehouden en laten kleuren met donkere olie (de donkerste die ze hadden geloof ik) door Van Looveren parket, heel tevreden van hun werk. Het hout is kersenhout en daardoor heb je zo’n warme schijn op de vloer, we hebben nieuwe eik gelegd in bv onze badkamer en daar toont de kleur kouder/grijzer. Ervoor zag het er zo uit: http://noglitternoglory.com/2014/02/26/home-renovation-before/

   Nu moet ik wel zeggen dat ik niet zou aanraden om kerselaar als parket te leggen om twee redenen: je kan het hout niet echt lichter tinten omdat het een rozige ondertoon heeft, én het is héél erg kwetsbaar, dus je hebt snel deuken en krassen. Een stoelpoot waar het vilt onderuit komt, een zwaar object dat valt of de kat die zijn klauwen niet intrekt wanneer hij door ‘t huis sjeest, het laat allemaal sporen na… De eik die we hebben is veel duurzamer. Hope that helps 😉 Ben je zelf aan het verbouwen?

   • Karolien
    November 12, 2015

    Dankjewel voor de hele goeie uitleg! 🙂 pas een huisje gekocht en binnenkort starten de verbouwingen. Ben druk aan het zoeken naar zo’n vloer, dus je tips houd ik zeker in mijn achterhoofd. Dankjewel! X

 • Dress your life.
  November 11, 2015

  Supertof! Lijkt me zalig om filmavondjes met vrienden in te organiseren 🙂
  Naomi, x

 • Paulien | POLIENNE BLOG
  November 11, 2015

  Heel mooi gedaan!

 • Kelly
  November 21, 2015

  Super mooi gedaan! En hoe schattig is George wel niet! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *