Home Renovation: Marble bookshelf

By 11 0

For our office, my boyfriend Dieter designed a custom marble bookcase as a feature piece. The MDF shelves are 4 metres long with marble dividers on each shelf. Because we’re working and living here 24/7, we really wanted our workspace to be comfortable and nearly done as soon as possible. That and the fact that painting around the marble is quite the expert job, made us decide to hire someone to do the painting. I must say I’m really pleased with the result, the whole thing looks amazing.

In the long run, we want to add some closed storage to the space, as well as a midcentury style sofa bed so the space can double as a guest room, but all in good time. I’m really curious to hear your thoughts on our first completely finished project, hope you like it!

Pictures by Michiel Pelerents

 

11 Comments
 • Nina | Hermania
  June 23, 2014

  Looks great!

 • Hannelore
  June 23, 2014

  Prachtig! Wij (architectennerds) hebben al uitvoerig besproken hoe dit zo strak gedetailleerd is. Dat heeft uwen boyfriend goed gedaan!

  • Patricia
   June 23, 2014

   Om nog even een idee te geven: de kast heeft onzichtbare steunpunten in het midden tussen ieder marmerblok en de marmer is chemisch verankerd aan de muur waardoor die mee draagt ipv extra gewicht geeft 😉 En ik heb het compliment doorgegeven!

 • Nikki | The Ginger Diaries
  June 23, 2014

  Het ziet er echt prachtig uit Patricia! Echt heel mooi gemaakt. xo

 • Laura
  June 23, 2014

  Amai, wauw. Ik ben niet zo’n enorme fan van marmer (of liever: toch voor het zien van deze blogpost niet), maar als het niet te opzichtig en mooi geïntegreerd is, dan is het wel een héél mooi materiaal om een kamer een ‘chique touch’ te geven. En als deze foto’s niet viraal gaan op Pinterest, dan weet ik het niet… 😉

 • Jolien
  June 23, 2014

  Prachtig! Ik zou het persoonlijk gecombineerd hebben met een hout ipv mdf, maar dit is ook wel lekker strak zo.

 • Tara
  June 25, 2014

  Like it A LOT! Dat heeft hij inderdaad goed gedaan.

 • Maya
  June 27, 2014

  Het resultaat is echt super geworden! En mooi die donkere houten vloer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *